mozambik

Utazás: repülővel, Zambézi deltában fekvő területünkhöz Beirába, Nairoto vadászterületünkhöz Pembába (legalább 1 átszállással)

Vadászható fajok: a részletes árajánlatban található

Vadászterületeink: A déli vadászterület, a Zambézi -delta egyik legkitűnőbb és leghíresebb vadászterülete, ahol a különleges területi adottságok és így a vadbőség lehetővé teszik, hogy rövid idő alatt több vadat ejtsenek el a vadászok.

Bivalyban bővelkedik leginkább, a bivaly elejtésére majdnem 99% esély van, a vadászat nagyon élvezetes. ARGO-val mennek be a mocsarasabb részre, ahol már cserkelve folytatódik a vadászat. Tapasztalatunk szerint 7 napos vadászprogram a bivaly elejtésére és még 4 plaingame elejtésére bőven elég. A Zambézi delta mentén elhelyezkedő vadászterület, a bivalyvadászok paradicsoma.

A Marromeu Bivaly Rezervátum határán terül el, mintegy 225 000 ha-on. A bivaly rezervátumban és a mellette lévő vadászterületen évente kb 27 000 bivalyt számlálnak légi létszámbecsléssel. A vadászterület nyugati határától 40 km-re a híres Gorongosa Nemzeti Park található.

Jó eséllyel vadászhatunk leopárdra. Kevés az oroszlán, nem is vadászható. Az elefánt is csak a terület egy részén jellemző, főleg átvonuló vad.  A terület felszíne sík, 30 % erdő, 70 % fűvel, sással, náddal fedett síkság, szigetek, folyómenték, helyenként mocsaras, sok kisebb – nagyobb patakkal, folyóval. A terület könnyen vadászható, a füves szavannán magát a bivalyt keressük, nem a nyomát.  Amint meglátjuk a távolban a rengeteg törpegémet repkedni, meg is találtuk a bivalyokat. Ezután hátra hagyjuk a 4 tengelyes ARGO kétéltű járművünket és közelebb megyünk a bivalyokhoz.

Az erdőben klasszikus nyomkövetéssel vadásszuk a terítékre kerülő bivalyok 15-20 % -át. Az erdőben és a füves síkságokon a jól kiépített úthálózaton, ahol csak lehetséges, a Toyota terepjárókat használjuk. Ahol szükséges, ott a kétéltű járművekkel közlekedünk. Autóról lövés nem megengedett.

A központi tábor öreg, nagy fák hűs árnyékában található.  A rovarmentes bungalók fából készültek, benne kényelmes ágyak szúnyoghálóval, zuhanykabinnal, kézmosóval, állandó meleg vízzel, öblítős wc-vel. Az étkező, oldalain nyitott, fedett hely, itt található a bár is. Vele szemben tűzrakó hely, körülötte kényelmes tábori székekkel. Esténként tábortűz mellett itt hallgatjuk és meséljük az élményeket és tervezzük a következő vadásznapot, hűs vagy éppen forró italok kortyolgatása közben. A tábori személyzet, a nyomkövetők, a nyúzók, a hivatásos vadászok nagy tapasztalattal rendelkeznek és folyamatosan a vendégek igényeit fürkészik.

 

Könnyen vadászható terület, nagyon nagy vadlétszámmal. Ezen a területen a nehezebben mozgó vadásztársakat is sikerhez juttatjuk.

Másik területünk:

Észak – Mozambik, Cabo Delgado tartomány, COUTADA NAIROTO blokk.

Ez a vadászterületünk 1999-óta működik, és területe  kb 400 000 ha. Alacsony hegyek között terül el, felszíne sík, helyenként dombos Mozambik északi részén. Repülővel Pembába kell repülni, onnan viszik vadászainkat a területre.  A vadászterület nagy részét miombo erdők borítják, helyenként füves legelők és több vizes élőhelyet állandó forrásokat is találunk itt. A folyómenti galéria erdőkre jellemzőek a magas, árnyékot adó fák. A kiváló élőhelynek, és a Niassa NP-nak köszönhetően kiváló a bivaly, oroszlán, leopárd állomány. Az elefánt állományra az utóbbi években nagy az orvvadászat nyomása. Sokféle plains game is található itt, Eland, Sable, Lichteinstein Hartebeest, Kudu, Niassa gnu, Bushbuck, Reedbuck, Víziantilop, Zebra, Varacskosdisznó, Bozóti disznó, Duiker. A területet Északról a Niassa Nemzeti Park határolja. A vadászterület a park külső véd területéhez tartozik. A területen két állandó tábor van, az egyik tábor a Luaka falu mellett, itt található a repülőtér is.  A másik tábor, a Rarima folyó bal partján fekszik, a koncessziós terület központjában, 36 km-re Luakatól. Van lehetőség több “Fly” Táborból is vadászni, ahogy az adott pillanatban a vadászsiker megkívánja.

Pemba a tartomány fővárosa. Pembából kisrepülőgéppel, kb 60 perc az út a területre. Autóval Pemba és a főtábor közötti távolság 400 km, 10 órás (!!!) az út, ezért ezt a lehetőséget nem nagyon javasoljuk.

Pemba tengerparti üdülőhely, sok modern luxusszállással. Északra fekszik a Qirimbas szigetcsoport ahol gyönyörűek a strandok, korallzátonyok, páratlan a horgászat és búvárkodás. Csodás néhány napos pihenéssel egészíthető ki a vadászprogram. Ezt a területet gyalogolni tudó és cserkelést kedvelő vadásztársainknak ajánljuk.

Program:  Több csomagprogramunk is van, 5-7 és 10 napos bivalycsomag, Krokodil vadászati csomag.

Pl: 7 NAP BIVALY 1×1

Tartalmazza a bivaly trófea és állami licensz díját.

Minimum 3 plains game foglalása szükséges. Minden 5/7 nap alatt lőhető vadra vadászhat árjegyzék és a szabad licenszek szerint.

A részvételi díjak tartalmazzák:

Napidíjak, trófea- és állami díj, vadász- és 1 db fegyverengedély, állami hivatásos vadász, szállás, minden étkezés, helyi italok (sör- és borfogyasztás), tábori személyzet, nyomkövetők és nyúzók, trófeák előkészítése, szállítás a vadászterületen belül, Beirában/Pembában fogadás és asszisztencia a repülőtéren, közösségi és állami adókat.

 A csomagár nem tartalmazza:

Második fegyver engedélye, Fegyverbérlés a szafari alatt, lőszer. Transzfer (a repülőtértől a vadászterületre és vissza). Az esetleges hotel és transzferköltsége a szafari előtt és után. Borravaló (a hivatásos vadásznak, a tábori személyzetnek). Második Argo (kétéltű jármű) , alkoholos röviditalok. Vízum, tranzitvízum (az ügyintézést vállaljuk), egyéb esetben az ügyfél felelőssége.

Ha az alábbi videókat megnézve Ön is kedvet kap egy mozambiki vadászathoz, akkor keressen bennünket!

Vadásszon velünk Ön is Mozambikban!!

Amennyiben a Mozambiki
vadászati csomagok érdeklik,
vegye fel velünk a kapcsolatot,
hogy személyre szóló ajánlattal élhessünk!